Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
Dru-yoga

Wanneer: maandagochtend 09.00 - 10.30

Dru yoga is toegankelijk voor iedereen; van jong tot oud, lenig of minder lenig. Dru yoga versoepelt; heeft een positieve uitwerking bij o.a. rugklachten. Dru yoga bevordert rust door de gevarieerde houdingen en ademhalingsoefeningen. Dru yogalessen worden altijd met muziek begeleid.

Heb je belangstelling? Je bent van harte welkom!
Bel 06-40452726 of mail heleendehulster@gmail.com

Puur Pilates Zeeland

Wanneer: vrijdag 10:15 - 11:15

PPZ*Bloksessie in het Praktijkcentrum "Het Gemeentehuis". Puur Pilates Zeeland biedt je deze gecontroleerde bewegingsvorm aan voor vrouwen en mannen (vanaf 18 jaar) met persoonlijke aandacht. Per blok worden er circa 12 Pilatessessies gegeven, 1x in de week in een groep van 5 - 8 personen. Meld je aan en geef jezelf een herboren lichaam & geest !

Kijk voor meer informatie op de website www.puurpilateszeeland.com
Neem gerust contact op indien je nog vragen hebt.
Danielle Franken 06 20 77 14 74
puurpilateszeeland@icloud.com

Hatha Yoga

Wanneer: dinsdagavond 18.30 - 19.45 en 20.00 - 21.15

Er zijn tegenwoordig veel verschillende yoga vormen. Ik geef hatha yoga verweven met inzichten en technieken uit deze tijd. Yoga ontspant het lichaam en brengt de spieren op de juiste spanning terug. Hiervoor worden fysieke oefeningen/houdingen in combinatie met de ademhaling gebruikt. Yoga brengt je naar binnen en dat geeft rust, ruimte en helderheid.

In sommige gebieden van het lichaam zit (onbewust) veel spanning opgeslagen. Hierdoor kunnen stijfheid en bepaalde klachten ontstaan. Als je die spanning loslaat, ervaar je meer ruimte en meer beweeglijkheid.
Dit komt zowel het lichaam als de geest ten goede.

Voor meer informatie:
yogadocente Els Dourleijn 06-50911013
www.yogadomburg.nl

Groepsles Oefentherapie Mensendieck

Wanneer: iedere dinsdagmorgen van 10.15 - 11.00

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die op een bewuste manier bezig willen zijn met bewegen en oefenen. De lessen worden gegeven door Eline Cijsouw, oefentherapeute Mensendieck.

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-51313545 of kijken op de website:
www.oefentherapiewalcheren.nl.

Hatha Yoga

Wanneer: woensdag 19.00-20.00 en 20.15-21.15

De drie kernwoorden van mijn lessen zijn Aandacht, Ademhaling en Ontspanning. Yoga is aandacht voor jezelf. Het is een vorm van ontspanning waardoor je geest tot rust komt. Door middel van zachte houdingen aan te nemen die voor iedereen heel toegankelijk zijn word je je bewust van jezelf en raak je vertrouwd met je eigen lichaam. De dagelijkse beslommeringen raken op de achtergrond en er ontstaat rust in het hoofd. Hierdoor kunnen klachten als slapeloosheid en stress geleidelijk aan verdwijnen en ontstaat er een diep gevoel van zelfvertrouwen en rust. Juist in het dagelijks leven kan dit een steun zijn om beter met hectische situaties om te gaan.
Voor informatie en opgave:

Heleen Grootenhuis, yogadocente.
Tel : 06-10686867

Hatha Yoga en meditatie Cirinyah

Wanneer: dinsdag 13.15 - 14.15

Wees welkom. Door yoga, meditatie en diepe ontspanning kom je bij jezelf, leer je je automatische piloot kennen en komt de geest tot rust. Je leert op een milde manier omgaan met alle gevoelens, gewaarwordingen in je lichaam . Er ontstaat ruimte en ieder moment is fris en nieuw. Elk moment een kans om opnieuw te beginnen door te zijn met wat er is.

Belangstelling of vragen?
muinyoga@gmail.com of bel 06-51184314.

ZwangerTotaal

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma ZwangerTotaal (VOOR de bevalling) bestaat uit 8 lessen waarvan 1 les wordt verzorgd door de verloskundige en er 1 partnerles zal zijn. Bewegen van het lichaam staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor ademhalingstechnieken, persen, ontspanning, bekkenbodemspieren, uitleg over het bekken en de verandering ervan tijdens de zwangerschap en de bevalling, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd en voor de eerste weken na de bevalling. Meer informatie www.zwangertotaal.com

ZwangerTotaal/TotaalVITAAL

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma TotaalVITAAL (NA de bevalling) bevat in totaal 6 lessen waarvan 1 les buiten met kinderen en kinderwagens! Belangrijk is om weer balans en stabiliteit in het lichaam te krijgen na de bevalling of keizersnede. Het is een opstart om daarna weer het werk en of het sporten te gaan hervatten. Bewegen van het lichaam en oefenen staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor het verbeteren van de spierkracht, coördinatie en balans rondom het bekken, bekkenbodemspiertraining met verschillende invalshoeken, houding en verzorging van de baby. Lekker actief na de bevalling! Meer informatie www.zwangertotaal.com