Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
Dru-yoga

Wanneer: maandagochtend 09.00 - 10.30

Dru yoga is toegankelijk voor iedereen; van jong tot oud, lenig of minder lenig. Dru yoga versoepelt; heeft een positieve uitwerking bij o.a. rugklachten. Dru yoga bevordert rust door de gevarieerde houdingen en ademhalingsoefeningen. Dru yogalessen worden altijd met muziek begeleid.

Heb je belangstelling? Je bent van harte welkom!
Bel 06-40452726 of mail heleendehulster@gmail.com

Puur Pilates Zeeland

Wanneer: vrijdag 10:15 - 11:15

PPZ*Bloksessie in het Praktijkcentrum "Het Gemeentehuis". Puur Pilates Zeeland biedt je deze gecontroleerde bewegingsvorm aan voor vrouwen en mannen (vanaf 18 jaar) met persoonlijke aandacht. Per blok worden er circa 12 Pilatessessies gegeven, 1x in de week in een groep van 5 - 8 personen. Meld je aan en geef jezelf een herboren lichaam & geest !

Kijk voor meer informatie op de website www.puurpilateszeeland.com
Neem gerust contact op indien je nog vragen hebt.
Danielle Franken 06 20 77 14 74
puurpilateszeeland@icloud.com

Groepsles Oefentherapie Mensendieck

Wanneer: iedere dinsdagmorgen van 10.15 - 11.00

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die op een bewuste manier bezig willen zijn met bewegen en oefenen. De lessen worden gegeven door Eline Cijsouw, oefentherapeute Mensendieck.

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-51313545 of kijken op de website:
www.oefentherapiewalcheren.nl.

ZwangerTotaal

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma ZwangerTotaal (VOOR de bevalling) bestaat uit 8 lessen waarvan 1 les wordt verzorgd door de verloskundige en er 1 partnerles zal zijn. Bewegen van het lichaam staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor ademhalingstechnieken, persen, ontspanning, bekkenbodemspieren, uitleg over het bekken en de verandering ervan tijdens de zwangerschap en de bevalling, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd, houdings/bewegingsadvies, tips voor de kraamtijd en voor de eerste weken na de bevalling. Meer informatie www.zwangertotaal.com

ZwangerTotaal/TotaalVITAAL

Wanneer: maandagavond

Het beweegprogramma TotaalVITAAL (NA de bevalling) bevat in totaal 6 lessen waarvan 1 les buiten met kinderen en kinderwagens! Belangrijk is om weer balans en stabiliteit in het lichaam te krijgen na de bevalling of keizersnede. Het is een opstart om daarna weer het werk en of het sporten te gaan hervatten. Bewegen van het lichaam en oefenen staat centraal. Verder zal er aandacht zijn voor het verbeteren van de spierkracht, coördinatie en balans rondom het bekken, bekkenbodemspiertraining met verschillende invalshoeken, houding en verzorging van de baby. Lekker actief na de bevalling! Meer informatie www.zwangertotaal.com

Kundalini yoga

Wanneer: woensdag 19.15 – 21.00
donderdag 09.15 – 11.00, 18.30 – 20.00 en 20.30 – 22.00

Kundalini- Yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd en is een vorm die beoefent wordt om de latente kracht van het zenuwstelsel [ kundalini ] op te wekken door zich op energiecentra’s [ chakra’s] te concentreren. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens de uitdagingen van je leven. Er wordt gebruik gemaakt van dynamische lichaamsoefeningen, de Kriya, gecombineerd met verschillende ademhaaltechnieken, de Pranayam, vooral de vuurademhaling neemt een belangrijke plaats in binnen de Kundalini Yoga. Kundalini-Yoga is al duizenden jaren oud en heeft zijn oorsprong in Noord- India.
Meer informatie: Marion van de Velde 06-51321651 www.kundalini-yogawalcheren.com

Hatha Yoga

Wanneer: dinsdagavond 18.30 - 19.45 en 20.00 - 21.15

Er zijn tegenwoordig veel verschillende yoga vormen. Ik geef hatha yoga verweven met inzichten en technieken uit deze tijd. Yoga ontspant het lichaam en brengt de spieren op de juiste spanning terug. Hiervoor worden fysieke oefeningen/houdingen in combinatie met de ademhaling gebruikt. Yoga brengt je naar binnen en dat geeft rust, ruimte en helderheid.

In sommige gebieden van het lichaam zit (onbewust) veel spanning opgeslagen. Hierdoor kunnen stijfheid en bepaalde klachten ontstaan. Als je die spanning loslaat, ervaar je meer ruimte en meer beweeglijkheid.
Dit komt zowel het lichaam als de geest ten goede.

Voor meer informatie:
yogadocente Els Dourleijn 06-50911013
www.yogadomburg.nl

Klank Flow

Wanneer: Op 23 Oktober van 19.30 tot 21.30

Een volledige ontspanning en heerlijk naar je innerlijke terug keren

*We doen eerst een paar ontspannings oefeningen, zittend
*We gaan dan heerlijk comfortabel liggen en doen de fysieke ontspanning
*Klankschalen sessie, gong, chimes, koshibells enz.
*Visualisatie het Thema "HERFST" omlijst met prachtige muziek
*Klankschalen sessie met een begeleidende meditatie
*Afsluitende ontspanning
* Tijd voor thee met lekkers en het uitwisselen van onze ervaringen.