Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
Vitaliteitspraktijk/Medische Thermografie, Monique Wanders


- Heb jij wel eens last van pijnlijke borsten?
- Voelen jouw borsten zacht en soepel en wil je toch weten of je borsten gezond zijn?
- Wil jij weten hoe je jouw borsten gezond houdt?
- Wil jij wél een onderzoek maar géén pijn en straling?
- Trouwens …. Wat denk je van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zou jij niet vroegtijdig willen weten hoe het met je bloedvatenstelsel is gesteld?

Dagelijks geef ik aan vrouwen van alle leeftijden goede en eerlijke voorlichting over het gezond houden van de borsten. Natuurlijk vertel ik ze ook wat een goed onderzoek inhoudt. In ieder geval geen pletten, pijn of straling. We hebben het over preventie, onderzoeken in fysiologie, kennis en informatie hoe je borstgezondheid te bevorderen.


Als medisch thermograaf neem ik tijdens het onderzoek een anamnese af (medische voorgeschiedenis) en maak infrarood foto’s van vrouwen, mannen en kinderen. Van zo’n onderzoek wordt een rapport gemaakt. Dit rapport wordt gemaakt door speciale in thermografie opgeleide complementaire therapeuten/artsen. Waarna wij het rapport in het Engels ontvangen en stuur ik het door mij in het Nederlands vertaalde rapport dan naar jou door. In de daaropvolgende belafspraak wordt het rapport besproken. Adviezen en coaching gegeven naar gezondere borsten, leefstijl en uw eventuele klachten.


Mijn doel is zoveel mogelijk vrouwen te bereiken om ze te informeren hoe ze hun borsten zelf gezond kunnen houden. Het is namelijk nog steeds niet gewoon om deze belangrijke informatie van moeder op dochter over te dragen. Vroeger werd daar niet eens over gesproken. Dergelijke onderwerpen waren taboe en borstklachten werden niet, tot nauwelijks genoemd. Die hoorden erbij, je bent tenslotte een vrouw. Daar komt nog bij dat er sindsdien veel veranderd is in ons leven. Veel veranderd is ten nadele van gezonde borsten. Vrouwen krijgen vaker op latere leeftijd kinderen, hebben een baan en doen het huishouden er ook nog naast. Borstvoeding schiet er dan meestal helaas bij in. Eten is meer bijzaak of ‘fabrieks-vulling’ geworden. Maar …we hebben gelukkig wel allemaal een mobieltje, Wifi en Bluetooth om onze drukke wereld bij te kunnen houden. Tja, hoe makkelijk sluipt stress jouw leven binnen?


De afgelopen jaren is het percentage van borstkankerpatiënten nog steeds stijgende. Het is nu echt de hoogste tijd dat we aan preventie gaan doen en dat vrouwen goede voorlichting krijgen zodat ze weten en leren wat er zelf gedaan kan worden. Dit is geen rocket science; het gaat om bewustwording en simpele veranderingen van gewoontes.


Je kunt bij mij terecht voor thermografische onderzoeken van het hele lichaam, zoals: • Full Body onderzoek: Hoofd, romp, armen en benen • Vrouwen/mannen Gezondheidsonderzoek:Romp helemaal en het hoofd • Borstonderzoek: van kin tot onder de borsten, oksels en rug


Dat zijn allemaal verschillende preventieve onderzoeken met een infrarood camera welke de fysiologie van het weefsel in beeld brengen. Dit onderzoek is pijn- en stralingsvrij. Daarnaast krijg je tips en begeleiding om de gezondheid van o.a. je borsten te verbeteren.


Waar:
Deze onderzoeken worden o.a. gedaan in:
Praktijkcentrum Het Gemeentehuis, Noordweg 495, 4333 KE Middelburg / St Laurens


Wanneer:
Data voor Medische Thermografie: 24 februari, 7 april, 19 mei, 7 juli, 25 augustus, 6 oktober, 17 november en 15 december 2021.


Meer informatie over Monique:
Monique is gecertificeerd medisch Thermograaf
Telefoon: 06-2250 3543
Website: www.moniquewanders.nl / www.lichtopvitaliteit.nl
E-mail: praktijk@moniquewanders.nl