Praktijkcentrum Het Gemeentehuis
Oefentherapie Mensendieck, Eline Cijsouw – de Visser

In1995 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck en sinds 1996 heb ik mezelf gevestigd op het platteland van Walcheren. Het mooie van mijn beroep is om samen met mensen van alle leeftijden aan de slag te gaan. Door mensen bewust te maken van hun eigen functioneren, en welke invloed dit kan hebben op hun klachten, kan ik ze activeren met houding en oefeningen. Op deze manier gaan ze zelf aan de slag.  Van houdingsproblemen tot rugklachten en van neurologische klacht tot rheumatische klachten, ik ga adviseer u graag!


Wat is Oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Cesartherapie of Mensendiecktherapie, is een paramedische houdings- en bewegingstherapie. De oefentherapeut is een allround bewegingscoach die zich richt op het behandelen van klachten die samenhangen met bewegen en kijken naar het lichaam als één geheel.  Met het juiste spiergebruik en de meest gunstige belasting van gewrichten verhelpt en voorkomt u klachten.


De kracht van oefentherapie is dat u de nieuw aangeleerde houdings- en bewegingsgewoonten met de juiste spanning, kracht en balans in uw lichaam, gaat intrainen in uw dagelijkse bezigheden. Zèlf, maar met de tips en begeleiding van uw oefentherapeut Cesar/ Mensendieck. We werken zonder zware trainingssessies, maar met simpele handvatten en bewustwording van uw houding en gewoonten. U bent weer in staat dingen zelf te doen, zonder of met verminderde pijn maar op een bewuste en verantwoorde wijze.
De therapie wordt vergoedt uit de aanvullende  zorgverzekering en wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.


Naast de algemene oefentherapie geef ik op verschillende locaties op Walcheren algemene groepslessen. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die op een bewuste manier bezig willen zijn met bewegen en oefenen. Deze les geef ik ook in de Raadzaal van het Praktijkcentrum.
De laatste jaren heb ik me verder gespecialiseerd en ben daardoor aangesloten bij het ParkinsonNet (individueel en groepsverband) en MSnetwerk.


Ik ben geregistreerd bekkenoefentherapeut geworden en niet alleen actief in het beweegprogramma ZwangerTotaal, maar ook in BekkenTotaal (voor niet zwangeren, mannen en kinderen). Het is zeer interessant om met deze doelgroep te kunnen werken en ze inzicht te geven in bekken, bekkenbodem, problemen op sexueelgebied en toiletgedrag.

Verder ben ik actief als Slaapoefentherapeut. Ondervindt u hiervan problemen dan is het mogelijk individueel of in groepsverband oefentherapie te volgen.

Voor meer informatie 06-51313545 www.oefentherapiewalcheren.nl.