Praktijkcentrum Het Gemeentehuis




Praktijk voor osteopathie Kees Koole


Hoe werken wij?
Osteopaten gaan ervan uit dat bewegingsverlies van o.a. botten, organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na o.a. een val, operatie, of infectie. De osteopaat kan met zijn handen de beweeglijkheid van de verschillende weefsels binnen het menselijk lichaam beoordelen en zo nodig verbeteren. Door herstel van de oorspronkelijke beweeglijkheid probeert de osteopaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.
In onze praktijk werken wij volgens de Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker. 

Als osteopaat combineren we deze geïntegreerde technieken om de vitaliteit en gezondheid van de mensen te verbeteren. Dat betekent dat we met behulp van zachte manuele technieken het lichaam optimaal laten functioneren. Hierdoor wordt men krachtiger en hebben klachten minder kans om weer terug te komen. Dit proberen we te bereiken door het stimuleren van de embryologische rotaties, die altijd doorgaan, ook nog steeds bij volwassenen.

Aan de hand van de uitgebreide vragenlijst proberen we uw hulpvraag te begrijpen. Na een totaal onderzoek, wordt dan bepaald welke zaken er eerst behandeld moeten worden om het zelfherstellend vermogen van uw lichaam te verbeteren.

In onze praktijk is het altijd mogelijk om te kiezen door wie u behandeld wilt worden. Dit kan zowel een vrouw als een man zijn.


Het eerste consult?
Na het maken van de eerste afspraak, sturen wij u een intakeformulier. Tijdens het eerste consult neemt de osteopaat dit, door u ingevulde formulier, met u door.  Wij zijn geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten en uw algehele gezondheid. Ook uw geboorte en alles wat in uw leven is voorgevallen, kan sporen in uw weefsels hebben achtergelaten. Denk daarbij aan operaties, ongelukken en ziektes. 
Het lichamelijk onderzoek bestaat uit het testen van armen, benen, rug, nek en schedel. De gevonden beperkingen worden genoteerd in een schema, waarmee we u uitleg geven over wat er aan de hand is. Zo nodig beginnen we direct met de behandeling. Met verschillende technieken proberen we uw lichaam opnieuw in balans te brengen. We verwachten een directe reactie van het lichaam na een behandeling. Wanneer uw lichaam na 2 of 3 behandelingen niet positief reageert, zullen we in overleg met u de behandeling staken. 


Veiligheid voorop?
Osteopaten leren in hun opleiding afwijkingen en ziekten te herkennen. Indien nodig zal u worden terugverwezen naar de behandeld arts. Het is voor de osteopaat belangrijk te kunnen beschikken over essentiële medische informatie. De belangen van u als patiënt worden behartigd door het Nederlands Register voor Osteopathie, welke haar leden nauwlettend in het oog houdt. Klachten over de behandeling binnen onze praktijk kunnen bij een landelijke klachtencommissie worden ingediend. De praktijk is aangesloten bij de NRO klachtenregeling en de geschillencommissie osteopathie. Het heeft natuurlijk de voorkeur dat u een eventueel conflict allereerst met ons bespreekt.


Wat zijn de kosten en de vergoedingen?
Een behandeling vindt plaats op afspraak en duurt 50 minuten. De kosten per consult zijn € 95,- bij directe betaling, het liefst per pin. De rekening krijgt u bij directe betaling gelijk mee. Controleer of uw ziektekostenverzekeraar osteopathie vergoedt. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk. Het maken van afspraken, deze wijzigen of annuleren kan uitsluitend per telefoon en niet per mail. Via de volgende link kunt u zien hoe de vergoedingen per zorgverzekeraar zijn: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/osteopathie.aspx


Wie zijn wij?

Osteopaat D.O.-MRO, Kees Koole

Na het behalen van het diploma fysiotherapie, ben ik al vrij snel begonnen met de parttime opleiding tot osteopaat in Antwerpen. Sinds mei 2000 ben ik werkzaam als osteopaat. Nog in datzelfde jaar ben ik gestart met de Cursus Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker uit Eede. De geïntegreerde technieken hebben ervoor gezorgd dat al de losse onderdelen uit de basisopleiding osteopathie als een geheel in elkaar passen. 

Na een aantal jaren intensief gewerkt te hebben met deze technieken, kwam de vraag om mee te helpen met het opzetten van deze cursus in Duitsland. Sinds 2010 ben ik, naast mijn werkzaamheden in de praktijk, ook docent Geïntegreerde Technieken in Keulen en München.

In de tussentijd groeide de praktijk door. In 2008 zijn we verhuisd naar de Noordweg om daar Praktijkcentrum Het Gemeentehuis te starten. In dit prachtige pand was voldoende ruimte om te groeien. Inmiddels werk ik hier samen met drie osteopaten. De kracht van deze samenwerking is om onze kennis en ervaring met elkaar te delen, elkaar te inspireren en zo tot nog betere behandelresultaten te komen.

Als osteopaat ben ik op zoek naar de vitaliteit en gezondheid van mensen en stimuleer ik de embryologische bewegingen die nog steeds aanwezig zijn, ook bij volwassenen. Deze voorkeursrotaties help ik herstellen om zo het lichaam zijn vitaliteit te laten behouden.


Osteopaat D.O.-MRO, Marleen Meerman


In 25 jaar fysiotherapie en nu 7 jaar osteopathie ben ik steeds geboeid gebleven door de mens. Hoe mooi en ingewikkeld. De radertjes in het lichaam die altijd aan het werk zijn, en steeds in combinatie met de geest. Zonder dat we ons dat realiseren, gebeurt er dagelijks enorm veel. Op momenten van verstoring (ziektes, blokkades) realiseren we ons wat gezondheid is.


Klachten ontwikkelen zich vaak heel geleidelijk. Een burn-out bijvoorbeeld. Steeds weet het lichaam (en de geest) zich aan te passen, te compenseren. Tot het niet meer gaat en de mens uitgeput raakt.
Dan vind ik het dankbaar werk om via mijn behandelingen het lichaam op een nieuw spoor aan het werk te laten gaan.


Soms ervaren we ineens dat ons lichaam veranderd is. Een foto van jezelf, of een (sport)blessure kan je laten inzien dat er geleidelijk aan veel gebeurt.
Zo vind ik de overgang bij vrouwen ook heel interessant. De veranderingen in de hormonen hebben grote invloed op het hele lichaam. En dat kan ongemakken en andere processen teweegbrengen.
Het mooie van osteopathie is dat wij vrouwen daarin kunnen ondersteunen.


Ook het behandelen van kinderen – met lichamelijke problemen, leerproblemen of ook gedragsproblemen - vind ik erg mooi. De manier waarop kinderen zich op de behandeltafel overgeven aan de behandeling. Door aan hun lichaam te werken, kan ik ze verder helpen; zodat ze zich beter kunnen weren in hun leventje, thuis en op school.


Ik realiseer me altijd dat samenwerking met andere disciplines belangrijk is. Door elkaar te steunen, aan te vullen, vanuit verschillende hoeken te kijken naar een mens, is er heel veel mogelijk.


Al met al ervaar ik elke dag dat ik een prachtig vak heb, dat ik met liefde uitoefen. Ook omdat ik elke dag weer leer van mijn patiënten en van mijn collega’s. Dat geeft zo veel voldoening!